Antena 3 CNN Externe Spania: 15 persoane care transportau imigranți cu scutere pe mare au fost arestate

Spania: 15 persoane care transportau imigranți cu scutere pe mare au fost arestate

Spania: 15 persoane care transportau imigranți cu scutere pe mare au fost arestate
30 Aug 2015   •   00:00

Un număr de 15 persoane au fost arestate în luna august în sudul Spaniei după ce au traversat strâmtoarea Gibraltar cu scutere transportând imigranți marocani, practică ce reprezintă un 'risc grav', au anunțat sâmbătă autoritățile spaniole, relatează Agerpres.

'În cursul lunii august, au fost arestate 15 persoane care conduceau scutere pe mare și care transportau imigranți marocani spre coatele spaniole', a anunțat Garda Civilă spaniolă, într-un comunicat, fără a preciza cetățenia traficanților.

Numai în ultimele 72 de ore 'șase scutere de mare au fost interceptate în timp ce tocmai lăsaseră imigranți în apropiere de Tarifa, în sudul Spaniei, la 14 km de nordul Marocului, potrivit Gărzii Civile spaniole. Fiecare traficant transportă între doi și trei imigranți pe scuter.

Acest mod de transport în strâmtoarea Gibraltar 'prezintă un risc grav pentru viața imigranților' care 'deseori nu știu să înoate', cu atât mai mult că traficanții nu-i însoțesc până la coastele spaniole. Unii traficanți profită de traseu pentru a transporta droguri ascunse în scutere sau cusute în haine ale imigranților.

×
Subiecte în articol: imigranti Spania trafic de persoane
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close