Antena 3 CNN Externe ŞAPTE din ZECE hoţi de buzunare la Oslo sunt români. Ministrul norvegian al Justiţiei vine în România pentru a discuta această situaţie

ŞAPTE din ZECE hoţi de buzunare la Oslo sunt români. Ministrul norvegian al Justiţiei vine în România pentru a discuta această situaţie

ŞAPTE din ZECE hoţi de buzunare la Oslo sunt români. Ministrul norvegian al Justiţiei vine în România pentru a discuta această situaţie
Sursa foto: Foto: alexanderwidding.tumblr.com
18 Iun 2013   •   19:00

Şapte din zece persoane arestate pentru furt din buzunare în Oslo, în 2012, sunt români, scrie, marţi, The Norway Post, care citează date oficiale.

Potrivit publicaţiei norvegiene, din cele 171 de condamnări ale unor români, în Oslo, Asker şi Bærum, anul trecut, 152 au avut loc în urma unor furturi, jafuri sau activităţi legate de bunuri furate.

Cele mai multe dintre infracţiuni sunt comise de "profesionişti", notează publicaţia. "Străini bine îmbrăcaţi ce muncesc împreună", a declarat Roar Kvassheim, şeful unei echipe specializate în domeniul furturilor în cadrul Poliţiei din Oslo.

Începând cu august 2012, 70% dintre persoanele condamnate pentru furturi sunt români.

Acest procent l-a determinat pe actualul ministru al Justiţiei Grete Faremo să îşi exprime îngrijoarea faţă de situaţia romilor în România şi să se întrebe de ce fondurile oferite de Guvernul norvegian nu au fost investite în vederea îmbunătăţirii condiţiilor pentru romi.

Ministrul urmează să efectueze săptămâna viitoare o vizită în România, pentru a discuta despre această situaţie cu autorităţile locale, scrie publicaţia.

Potrivit radioteleviziunii publice norvegiene, autorităţile norvegiene au constituit un fond pentru ajutorarea romilor din România, în valoare de 134 de milione de coroane norvegiene (peste 17,4 milioane de euro).

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close