Antena 3 CNN Externe Premierul Israelului: Negocierile cu palestinienii nu vor fi uşoare

Premierul Israelului: Negocierile cu palestinienii nu vor fi uşoare

Premierul Israelului: Negocierile cu palestinienii nu vor fi uşoare
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
21 Iul 2013   •   16:02
Negocierile cu palestinienii nu vor fi uşoare, a afirmat duminică premierul israelian Benjamin Netanyahu, în contextul în care secretarul de stat american John Kerry a anunţat recent un acord care pregăteşte reluarea negocierilor, scrie AFP, conform Agerpres
 
'Negocierile nu vor fi uşoare, însă le angajăm în mod onest, sincer', a dat asigurări Netanyahu, cu ocazia consiliului de miniştri săptămânal. Şeful guvernului şi-a reafirmat totodată intenţia de a supune unui referendum orice acord care ar putea fi încheiat cu palestinienii. 
 
Cu ocazia celei de-a şasea călătorii în regiune, John Kerry a anunţat vineri un accord pentru reluarea convorbirilor de pace dintre palestinieni şi israelieni, îngheţate de aproape trei ani, adaugă sursa citată. 
 
Netanyahu şi-a exprimat, de asemenea, speranţa că negocierile se vor desfăşura 'în mod responsabil, practic şi serios'. Potrivit premierului israelian, 'cel puţin în primele etape, aceste negocieri vor trebui să se desfăşoare discret'. 
 
La rândul său, preşedintele israelian, Shimon Peres, i-a telefonat preşedintelui Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas, pentru a-l felicita că a acceptat reluarea convorbirilor. 
 
'Aţi luat decizia curajoasă şi istorică de a reveni la masa negocierilor. Nu îi ascultaţi pe sceptici, aţi făcut ceea ce trebuia', a subliniat Shimon Peres, potrivit aceleiaşi surse.
 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close