Antena 3 CNN Externe Joe Biden, asigurări pentru premierului irakian în legătură cu angajamentul SUA în lupta împotriva SI

Joe Biden, asigurări pentru premierului irakian în legătură cu angajamentul SUA în lupta împotriva SI

Joe Biden, asigurări pentru premierului irakian în legătură cu angajamentul SUA în lupta împotriva SI
Sursa foto: foto: AGERPRES
25 Mai 2015   •   21:24

Vicepreședintele american Joe Biden i-a dat luni asigurări premierului irakian Haidar al-Abadi în legătură cu angajamentul SUA în lupta Irakului împotriva militanților Statului Islamic (SI), după ce ministrul american al apărării a pus la îndoială dorința trupelor irakiene de a lupta, relatează AGERPRES.

Biden l-a sunat pe premierul irakian pentru a 'reafirma sprijinul SUA pentru lupta guvernului irakian împotriva Statului Islamic', a informat Casa Albă într-un comunicat.

''Vicepreședintele a recunoscut sacrificiul enorm și curajul forțelor irakiene în ultimele 18 luni la Ramadi și în alte zone'', se menționează în comunicat.

Ministrul american al apărării Ashton Carter a declarat duminică pentru CNN că forțele irakiene nu au arătat nicio dorință de a lupta împotriva militanților Statului Islamic în timpul cuceririi de către aceștia a orașului Ramadi în urmă cu o săptămână, iar forțele americane au încercat să-i încurajeze să se implice mai mult.





×
Subiecte în articol: Joe Biden Stat Islamic
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close