Antena 3 CNN Externe Ebola pune în gardă Uniunea Europeană, care instituie noi măsuri de securitate

Ebola pune în gardă Uniunea Europeană, care instituie noi măsuri de securitate

Ebola pune în gardă Uniunea Europeană, care instituie noi măsuri de securitate
Sursa foto: Foto: olufamous.com
21 Oct 2014   •   08:08

Uniunea Europeană va avea un responsabil pentru combaterea epidemiei de Ebola. Miniştrii de Externe din ţările membre urmează să se pună de acord asupra acestui lucru în cadrul întâlnirii din Luxemburg.

Tot mai multe ţări introduc măsura testării pe aeroport a tutoror pasagerilor care vin din Africa.

Prima pacientă ce a contactat Ebola în afara Africii, o asistentă medicală din Spania, s-a vindecat de febra hemoragică. Alerta rămâne la cote maxime însă în Statele Unite, unde noi cazuri suspecte sunt depistate în fiecare zi.

Liderii europeni urmează să numească un coordonator care să se ocupe de acţiunile de prevenire a izbucnirii unei epidemii de Ebola pe continent.

"Colegii mei, miniştrii europeni de externe, sunt de acord în unanimitate că ideea unui coordonator european pentru lupta împotriva virusului Ebola e o idee bună", a spus ministrul francez de Externe, Laurent Fabius.

Oficialii de la Bruxelles vor verifica pasagerii, pentru a depista din timp posibile cazuri de febră hemoragică.

"Controlul se va face de la distanţă, fără să atingă pasagerii, iar acest lucru se va face la coborârea din avion", a declarat Erika Vlieghe, coordonator al acţiunii împotriva epidemiei de Ebola.

Măsura va fi impusă doar pe principalul aeroport din Bruxelles, unde ajung zboruri din 19 localităţi din Africa de Vest, printre care şi cele afectate de Ebola.

În Spania, asistenta medicală infectată cu febră hemoragică a anunţat că femeia a învins boala. Soţul ei acuză guvernul de la Madrid pentru modul în care a tratat cazul.

"Voi lupta până la ultima picătură de sânge să îi apăr onoarea şi demnitatea. Voi demonstra în faţa instanţei cât de jalnică a fost gestionarea crizei de Ebola în Spania", a spus acesta.

Alături de alţi 15 oameni care au intrat în contact cu pacienta, soţul asistentei se află la unitatea de carantină, însă niciunul nu a prezentat simptome până la acest moment.

×
Subiecte în articol: Ebola
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close