Antena 3 CNN Externe Diaspora Q&A: Drama copiilor români din Norvegia luaţi de lângă părinţi

Q&A: Drama copiilor români din Norvegia luaţi de lângă părinţi

Q&A: Drama copiilor români din Norvegia luaţi de lângă părinţi
19 Dec 2015   •   21:46

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie va propune autorităţilor din Norvegia să permită plasarea copiilor familiei Bodnariu la unchiul patern din România, a anunțat, sâmbătă, Alessandra Stoicescu la Q&A.

Copiii au şi cetăţenie română, dar România nu poate cere repatrierea lor, pentru că nu sunt neînsoţiţi, ei trăind în Norvegia alături de părinţii lor și s-ar putea cere încredințarea lor unchiului patern, Daniel Bodnariu.

Cazul este monitorizat atent și de Ministerul Afacerilor Externe.

”Singurul lucru pe care ne bazăm este că aici le este mai bine cu o rudă, decât cu familii străine, unde sunt separați. Nu ne-am mai întâlnit cu un asemenea caz până acum” a spus Gabriela Coman, președintele ANPCDA.

”Sunt în Bergen, la 3 - 4 ore de mers cu mașina. Frații nu s-au mai văzut între ei. Copiii și-au arătat dorința de a fi împreună, li s-a refuzat acest lucru. Doamna directoare de la școala unde merg fetele mari a sunat la Protecța Copilului și și-a exprimat îngrijorarea că sunt disciplinate acasă. Chiar ea a spus că nu crede că sunt abuzate fizic” a explicat Daniel Bodnariu, unchiul copiilor.

Copiii soţilor Bodnariu - românul Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală -, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi.

Sâmbătă, în fața Ambasadei Norvegiei la București a avut loc un protest în semn de solidaritate cu familia Bodnariu, la care au participat câteva sute de persoane.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close