Antena 3 CNN Externe Criminalul Anders Breivik a depus o reclamaţie privind condiţiile dure din închisoare

Criminalul Anders Breivik a depus o reclamaţie privind condiţiile dure din închisoare

Criminalul Anders Breivik a depus o reclamaţie privind condiţiile dure din închisoare
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de S.T.    |    09 Noi 2012   •   16:34

Anders Behring Breivik, responsabil de uciderea a 77 de persoane în atacurile de la Oslo, a depus o reclamaţie scrisă destinată penitenciarului în care se află încarcerat, informează AFP.

Potrivit unui ziar norvegian care a obţinut reclamaţia trimisă către conducerea închisorii, criminalul Anders Behring Breivik a denunţat inspecţiile corporale zilnice, cafeaua rece, cenzurarea corespondenţei, faptul că are cătuşele prea strânse şi multe alte nemulţumiri.

"Mă îndoiesc că există închisoare mai dură în Norvegia", scrie într-o scrisoare de 27 de pagini destinată conducerii penitenciarului, extremistul de dreapta, responsabil pentru uciderea a 77 de persoane, majoriotatea tineri, în iulie 2011.

El deplânge că îi lipseşte untul pentru a-l unge pe pâine şi faptul că nu îi este permis să ţină cremă hidratantă în celulă, care dealtfel, spre marea lui dezamăgire, nu are nici decoraţii, nici fereastră cu panoramă.

Folosite pentru orice deplasare, criminalul socoteşte cătuşele drept o "povară metalică", adăugând că "provoacă răni, din cauza strânsurii şi a marginii de oţel care se freacă de pielea de la încheietura mâinii".

Pe 22 iulie 2011, Breivik a ucis 69 de persoane, majoritatea adolescenţi, când a tras timp de o oră şi un sfert asupra unei tabere de vară a Tinerilor laburişti de pe insula Utoya. Anterior, el provocase alte opt victime prin detonarea unei bombe în apropierea sediului guvernului din Oslo.

Condamnat cu pedeapsa maximă, 21 de ani în închisoare cu posibilitatea prelungirii termenului, extremistul s-a plâns de faptul că îi este percheziţionată celula şi că în timpul percheziţiilor este obligat să se dezbrace.

Intervievat de AFP, avocatul său a confirmat autenticitatea extraselor din scrisoare. Ministrul Justiţiei a refuzat orice comentariu.

Citeşte şi
:

Poliţia norvegiană, suspectată că a intervenit târziu la masacrul comis de Breivik

Breivik şochează din nou. Mesajul sfidător care a stârnit furia norvegienilor





×
Subiecte în articol: oslo inchisoare reclamatie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close