Antena 3 CNN Externe Cel puţin 14 morţi, în urma unui atac al grupării teroriste Al-Shabab în Kenya

Cel puţin 14 morţi, în urma unui atac al grupării teroriste Al-Shabab în Kenya

Cel puţin 14 morţi, în urma unui atac al grupării teroriste Al-Shabab în Kenya
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
07 Iul 2015   •   23:41

Cel puţin 14 persoane au fost ucise, marţi, după ce membri ai organizaţiei islamiste Al-Shabab, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, au comis un atac într-o regiune din nordul Kenyei, relatează site-ul publicaţiei Washington Post.
   
Atacul a avut loc în satul Soko Mbuzi din regiunea Mandera, situată la frontiera Kenyei cu Somalia, declară Alex Nkoyo, comisar al poliţiei din Mandera.
   
Teroriştii somalezi au atacat, în timpul nopţii, două clădiri în care trăiesc muncitorii din cariere, a afirmat Charles Kamau, un miner. Atentatul a izbucnit cu o explozie asupra uşilor de la intrarea în cele două clădiri. Zgomotul l-a trezit pe Kamau care îşi aminteşte că explozia ar fi avut loc în jurul orei 1.00.
   
Minerul a declarat că a văzut circa 20 de atacatori, împărţiţi în două grupuri. Unii au început să-i împuşte pe oamenii care dormeau afară, în timp ce alţii pe cei care se aflau înăuntru. Kamau a spus că a fugit într-o cameră alăturată în care dormea o femeie kenyană de origine somaleză şi s-a ascuns sub un pat.
   
Acesta poveşteşte cum atacatorii au intrat apoi în cameră şi au smuls-o pe femeie din pat, după care au împuşcat-o. Potrivit poliţiei, femeia a fost identificată drept Neima Mohamed, despre care se crede că ar fi fost administratorul clădirilor.
   
Ministrul de Interne din Kenya, Joseph Nkaissery, a declarat că în complex se aflau 150 de persoane şi că, atunci când poliţiştii au început să tragă în atacatori, extremiştii somalezi au oprit focul şi s-au retras, fugind de la faţa locului.
   
Al-Shabab a revendicat atacul la postul de radio Andalus din Somalia.
   
În urma atacului de marţi, numărul persoanelor ucise în regiunea Mandera de către militanţii grupării Al-Shabab, afiliată organizaţiei teroriste Al-Qaida, a crescut, ajungând la 85 de victime. Cei mai mulţi dintre cei ucişi nu erau musulmani.
   
Membrii Al-Shabab consideră că au o datorie sacră de a comite atacuri în Kenya ca urmare a faptului că autorităţile keniene au trimis trupe în Somalia pentru a combate militanţi terorişti. Kenya a trimis trupe în Somalia, în octombrie 2011, după ce a avut loc o serie de răpiri, de comiterea cărora guvernul kenyan îl consideră responsabili pe membrii Al-Shabab.

×
Subiecte în articol: atac terorist
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close