Antena 3 CNN Externe Britanicii continuă să exporte armament Rusiei, dar critică Franţa pentru aceeaşi acţiune

Britanicii continuă să exporte armament Rusiei, dar critică Franţa pentru aceeaşi acţiune

Britanicii continuă să exporte armament Rusiei, dar critică Franţa pentru aceeaşi acţiune
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
23 Iul 2014   •   11:12
Britanicii continuă să exporte armament şi echipament militar în Rusia, arată un raport parlamentar britanic publicat miercuri. Asta după ce, în urmă cu două zile, premierul David Cameron a criticat vânzarea de către Franţa a unor nave militare Moscovei, relatează AFP.

Cameron a făcut apel la Uniunea Europeană să interzică vânzările de arme către Rusia - acuzată că echipează şi instruieşte separatiştii proruşi din Ucraina - şi a afirmat luni că Marea Britanie a încetat deja astfel de exporturi, aşa cum a promis în martie.

Însă raportul parlamentar publicat miercuri arată că 251 de licenţe acordate de Guvernul britanic, care permit vânzarea de bunuri controlate în valoare totoală de 132 de milioane de lire sterline (167 de milioane de euro), sunt încă în vigoare.

Licenţele de export autorizează vânzarea unor arme de precizie, muniţii pentru arme uşoare, veste antiglonţ, "echipament criptografic", de comunicaţii militare şi de vedere nocturnă, se mai arată în raport.

Numai 31 de licenţe au fost suspendate sau retrase şi a fost interzis exportul către Rusia pentru alte trei licenţe, arată raportul.
 

×
Subiecte în articol: arme
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close