Antena 3 CNN Externe Bashar Al-Assad acuză SUA că sprijină grupurile de rebeli din Siria

Bashar Al-Assad acuză SUA că sprijină grupurile de rebeli din Siria

Bashar Al-Assad acuză SUA că sprijină grupurile de rebeli din Siria
09 Iul 2012   •   14:30

Preşedintele sirian, Bashar Al-Assad, a acuzat Statele Unite ale Americii că sprijină grupurile de rebeli pentru destabilizarea ţării sale.
Declaraţia a fost acordată postului naţional de televiziune german, ARD, într-unul din rarele interviuri pentru un canal occidental.

"Statele Unite fac parte din conflict. Ele oferă umbrela şi sprijinul politic acestor grupuri pentru a destabiliza Siria", a subliniat Assad.

Întrebat dacă Washingtonul este responsabil de moartea civililor sirieni nevinovaţi, Assad a replicat: "Sigur. Exact! Cât timp oferi sprijin de orice natură teroriştilor, eşti partenerul lor. Indiferent că le trimiţi armament, bani, suport public şi politic în cadrul Naţiunilor Unite" a spus Assad.

În acelaşi interviu, liderul sirian a precizat că nu are intenţia să cedeze puterea şi că rămâne în funcţie pentru a face faţă situaţiei dificile cu care se confruntă Siria.
"Preşedintele nu ar trebui să fugă de responsabilităţile sale, iar noi avem acum o provocare naţională în Siria. El (preşedintele) nu trebuie să evite situaţia, dar pe de altă parte, un preşedinte trebuie să se bucure de sprijinul poporului său." a adăugat Assad.

Preşedintele sirian a mai spus că nu va abandona canalul de negocieri cu administraţia americană: "Noi nu am închis uşa nici unei ţări din lume şi nici unui oficial, atât timp cât se doreşte soluţionarea problemelor din Siria. Numai că aceştia trebuie să se dovedească de bună credinţă, serioşi şi mai ales sinceri"

De asemenea, conducătorul de la Damasc a spus că dialogul cu opoziţia a fost o "opţiune strategică" şi a punctat că "nu se poate menţine dialogul cu cineva care-ţi omoară poporul şi armata", a mai adăugat Bashar Al-Assad.

×
Subiecte în articol: Bashar al-Assad Siria
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close