Antena 3 CNN Economic Produs în România: Forum internaţional de business la Bucureşti

Produs în România: Forum internaţional de business la Bucureşti

Produs în România: Forum internaţional de business la Bucureşti
Sursa foto: foto: captură
25 Apr 2015   •   14:11

Anul acesta, România este gazda celei de-a 20-a ediţii a celui mai mare forum mondial de afaceri - Futurallia sau Olimpiada întâlnirilor business to business, cum a fost el supranumit. Până acum, şi-au anunţat participarea la Bucureşti peste 600 de companii din 30 de ţări, printre care Canada, Franţa, Quatar, Polonia, China sau Statele Unite ale Americii. Organizatorii au planuri mari pentru ţara noastră.

"România sa devina o platforma industriala care sa poata sa concureze cu China, tinand cont de numarul important de societati straine care s-au inscris pana la ora asta",  declarat Ştefan Oprea, organizator Futurallia 2015.

Concret, în cadrul evenimentului oamenii de afaceri vor avea oportunitatea să aibă 16 întâlniri particulare cu companiile internaţionale de care sunt interesate. Pentru antreprenorii români un mare avantaj al organizării la Bucureşti a forumului este acela că scutesc cheltuielile de deplasări în fiecare dintre ţările în care ar fi interesaţi să încheie parteneriate.

În sprijinul IMM-urilor româneşti a venit şi Guvernul României.

"Am trecut de la etapa de sustinere declarativa la una mult mai concreta. urmare discutiilor cu CCIR, cu Cancelaria prim-ministrului am reusit sa ne punem de acord si sa subventionam 70% din costurile aferente participarii IMM-urilor la acest forum.", a declarat Laura Ionescu, secretar de stat IMM-uri

Asta înseamnă că societăţile româneşti participante vor mai avea de plătit doar 200 de euro, în loc de 700, valoarea integrală a taxei. Atenţie însă, subvenţia este acordată doar primelor 100 de firme înscrise. Un alt susţinător ferm al acestui forum este şi Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Cu alte cuvinte, acest forum este şansa firmelor româneşti să se afirme pe piaţa internaţională, să negocieze ori să lege noi parteneriate, să descopere noi pieţe sau chiar să identifice surse de finanţare pentru a-şi creşte şi consolida afacerea.

Claudia Petre a participat şi la forumul de anul trecut organizat în Franţa, la Lyon, pentru că şi-a dorit extinderea activităţii companiei pe care o conduce. Şi a reuşit. Rezultatele pe care le-a obţinut s-au văzut în cifra de afaceri, care a crescut considerabil.

În plus, la forum vor fi organizate standuri cu experţi internaţionali din domeniile financiar, bancar, contabili, transporturi, logistică, dar şi multe altele. Deşi ideea unui forum bazat intalniri de afaceri directe este unul inedit pentru România, succesul ediţiilor anterioare îl recomandă tuturor companiilor autohtone dornice de a cuceri noi pieţe. Futurallia 2015 se va desfaşura la Romexpo între 10 şi 12 iunie, înscrierile fiind posibile până pe 22 mai.

Mai multe detalii găsiţi aici!



×
Subiecte în articol: produs in romania
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close