Antena 3 CNN Actualitate Media Fundaţia Familia Voiculescu oferă premiul “Libertatea presei pentru curaj”

Fundaţia Familia Voiculescu oferă premiul “Libertatea presei pentru curaj”

Fundaţia Familia Voiculescu oferă premiul “Libertatea presei pentru curaj”
25 Sep 2014   •   23:09
În ediţia de joi seară a emisiunii Sinteza Zilei, a avut loc lansarea oficială a Premiului pentru Libertatea Presei, la initiaţiva Fundaţiei Familia Voiculescu. Premiul este gândit pentru a îi incuraja pe toţi cei care au luat sau iau poziţie împotriva abuzurilor, care au publicat reportaje de investigaţie, în ciuda unor presiuni prin care drepturile presei ar fi fost îngrădite, sau au luptat cu demnitate împotriva unui sistem corupt.

Premiul “Libertatea presei pentru curaj”este oferit de Fundaţia Familia Voiculescu, şi anume fondatorul Grupului Intact, Dan Voiculescu, precum şi cele doua fiice, Camelia şi Corina Voiculescu.

Competiţia pentru câştigarea trofeului este declarată deschisă pe 25 septembrie, moment în care oricine, fie ca este ziarist, ONG sau politician, orice om care a reuşit să obţină o victorie în care democraţia, libertatea au de câştigat, se pot inscrie pe site-ul www.premiulibertateapresei.ro trimiţând un mesaj.

Se premiază acţiunile îndrăzneţe, luările de poziţie împotriva abuzurilor, faptele care au împiedicat realizarea unei presiuni prin care drepturile presei ar fi fost îngrădite, dezvăluirile unor persoane din media scrisă, audio sau video sau care are legatură cu aceste domenii şi care au luptat cu demnitate împotriva unui sistem corupt. Se pot înscrie, de asemenea, cei care înţeleg să susţi presa independentă sau persoanele care au asigurat un climat ca presa să existe.

50 000 de lei este valoarea premiului pe care Fundaţia Familia Voiculescu o oferă celui care va reuşi să demonstreze că are curaj, forţă şi determinare pentru a apăra libertatea presei.

Am preţuit întotdeauna oamenii îndrăzneţi, puternici, cu viziune. Cred că sunt calităţi necesare pentru a izbândi în orice domeniu, cu atât mai mult în presă, cea despre care se spune ca este, într-o expresie uzitată dar foarte corectă, câinele de pază al democraţiei. Cred că a venit timpul ca oamenii cu aceste calităţi, care nu ţin seama de piedici, pun binele obştii înaintea interesului personal şi astfel ajuta media să-şi păstreze rolul de observator obiectiv al cetatii, merită încurajaţi. Şi premiaţi. Într-o societate în care abuzurile nu mai sunt excepţii, ci banalităţi, temerarii trebuie să ştie că sunt pe drumul cel bun”, afirmă profesorul Dan Voiculescu.

De ce se acordă acest premiu

Cum te poţi înscrie

Criteriile de acordare a premiului 

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close