Antena 3 CNN Economic Companii Statul, cel mai mare datornic la stat

Statul, cel mai mare datornic la stat

Statul, cel mai mare datornic la stat
03 Aug 2015   •   09:16

Oilfield Exploration Business Solutions este numele celui mai mare datornic catre bugetul de stat, cu peste 941 de milioane de lei. Firma este deţinută de KMG International, fostul Rompetrol, iar datoria este de fapt "Creanta Libia", unul dintre cele mai controversate dosare din petrolul românesc.

Pe locul doi în topul datornicilor se afla Electrocentrale Bucureşti, cu nu mai puţin de 863 de milioane de lei, urmat de Regia Autonoma de Transport Bucureşti, care are o datorie către stat de 234 de milioane de lei. De altfel, în cazul acesteia, ANAF a început deja executarea silită, iar reprezentanţii regiei au cerut permisiunea de a scumpi călătoriile pentru a mai strânge bani. 

Companiile de stat continuă să domine clasamentul rău-platnicilor. Electrocentrale Constanta are o datorie de aproape 200 de milioane de lei, iar Complexul Energetic Hunedoara şi Poşta Română câte 176, respectiv 140 de milioane de lei fiecare.

Un caz aparte în lista datornicilor la stat este Oana Management SRL, o firma privată cu sediul în Poşta-Câlnau, judeţul Buzău. Firma are un singur angajat, iar inspectorii ANAF nu au găsit pe nimeni la adresa înregistrată. Cu toate acestea, datoriile acestei companii se ridică la peste 416 milioane de lei.



×
Subiecte în articol: stat
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close