Antena 3 CNN Economic Biz News O importantă companie renunță la producția de smartphone-uri

O importantă companie renunță la producția de smartphone-uri

O importantă companie renunță la producția de smartphone-uri
28 Sep 2016   •   16:51

Valoarea acţiunilor BlackBerry au crescut miercuri, după ce compania canadiană a anunţat că nu va mai produce smartphone-uri şi va ceda activitatea de producţie partenerilor de peste hotare, pentru a se concentra pe serviciile de software, care sunt mai profitabile şi înregistrează o creştere rapidă, transmite Bloomberg. 

BlackBerry a încheiat un acord de licenţă cu o companie indoneziană pentru producerea şi distribuirea dispozitivelor mobile care folosesc sistemul de operare Android. 

După anunţarea tranzacţiei, acţiunile BlackBerry au urcat cu 2,5% în predeschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de la New York. 

Era inevitabil la un anumit moment, ei nu aveau la dispoziţie mijloacele necesare pentru a susţine profitabilitatea afacerii. Astfel se vor putea concentra pe serviciile de software, a apreciat analistul Matthew Kanterman, de la Bloomberg Intelligence. 

În trimestrul doi doi acest an, veniturile din serviciile de software s-au dublat, la 156 de milioane de dolari, în timp ce veniturile totale ale BlackBerry s-au ridicat la 325 milioane de dolari. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: smartphone productie Blackberry
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close