Antena 3 CNN Economic Biz News Lovitură pe piața IT. Oracle face o achiziție de 9,3 miliarde de dolari

Lovitură pe piața IT. Oracle face o achiziție de 9,3 miliarde de dolari

Lovitură pe piața IT. Oracle face o achiziție de 9,3 miliarde de dolari
28 Iul 2016   •   16:15

Gigantul american în domeniul IT Oracle, care are birouri şi în România, a anunţat joi că a ajuns la un acord pentru preluarea furnizorului de servicii software NetSuite Inc, într-o tranzacţie a cărei valoare se ridică la aproximativ 9,3 miliarde de dolari, transmite Reuters. 

Oracle va plăti 109 dolari pentru fiecare acţiune NetSuite, o primă de 19% faţă de preţul înregistrat miercuri seară de acţiunile NetSuite, prima companie care a oferit servicii de tip cloud computing. 

"Aplicaţiile cloud ale Oracle şi NetSuite sunt complementare şi vor coexista pentru totdeauna pe piaţă. Intenţionăm să investim puternic în ambele produse, dezvoltare şi distribuţie", a declarat directorul general de la Oracle, Mark Hurd. 

Tranzacţia ar urma să se încheie în 2016, în funcţie de obţinerea aprobărilor necesare din partea autorităţilor de reglementare şi a acţionarilor NetSuite. 

Oracle are birouri în 145 de ţări şi 130.000 de angajaţi. În anul fiscal 2015, încheiat la 31 mai 2016, Oracle a înregistrat venituri de 38,2 miliarde dolari, conform standardelor financiare GAAP. 

Subsidiara Oracle România are în prezent 4.200 de angajaţi şi este a doua ca mărime din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), după cea din Marea Britanie. La nivel global, Oracle România este a 5-a subsidiară a companiei americane, ca număr de angajaţi, după cele din SUA, India, China şi Marea Britanie. Oracle România a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de peste 700 milioane lei. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Oracle
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close