Antena 3 CNN Economic Auto Grupul Daimler va relansa marca de lux Maybach

Grupul Daimler va relansa marca de lux Maybach

Grupul Daimler va relansa marca de lux Maybach
de M.T.    |    16 Apr 2014   •   14:10

Grupul auto german Daimler intenţionează să relanseze marca de lux Maybach, ţinta reprezentând-o clienţii milionari din Asia şi Statele Unite, a declarat o sursă din interiorul companiei, transmite agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Noul Maybach ar urma să fie prezentat în luna noiembrie, atât la salonul auto de la Guangzhou, cât şi la cel din Los Angeles, şi va costa mai mult decât dublu faţă de actualul model de top Mercedes-Benz S600, care se comercializează pentru 228.000 de dolari.

Noul model va fi mai lung cu 20 de centimetri faţă de versiunea extinsă a S-Class, devenind cea mai lungă limuzină din gama Mercedes, până la lansarea unei versiuni şi mai lungi, denumită Pullman.

Daimler a oprit producţia limuzinelor Maybach în 2012, după ce eforturile destinate comercializării unor maşini bazate pe un design unic şi pe un preţ de 380.000 de dolari nu au avut succes în rândul clienţilor.

În 2011, au fost vândute doar 200 de automobile Maybach, printre clienţi aflându-se celebrităţi precum miliardarul rus Roman Abramovici, muzicianul Jay-Z sau regele Spaniei.

Potrivit sursei citate, grupul auto german dezvoltă în prezent şi o limuzină de stat denumită Mercedes-Benz Pullman, care ar urma să coste până la un milion de dolari, în versiune blindată, şi care va fi destinată transportului politicienilor.

Modelul original Mercedes-Benz Pullman 600, lansat de constructorul german la salonul auto de la Frankfurt din 1963, avea o lungime de peste şase metri şi o viteză maximă de 200 de kilometri pe oră.

×
Subiecte în articol: Daimler Mercedes
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close