Antena 3 CNN Actualitate Social ICECHIM nu este acreditat să facă analize. Cum răspunde institutul acuzațiilor Hexi Pharma

ICECHIM nu este acreditat să facă analize. Cum răspunde institutul acuzațiilor Hexi Pharma

ICECHIM nu este acreditat să facă analize. Cum răspunde institutul acuzațiilor Hexi Pharma
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    25 Mai 2016   •   19:57

ICECHIM nu este un laborator acreditat să facă analize, astfel că probele realizate la această instituție nu stau în picioare în instanță. 

Cel puțin asta reiese din comunicatul Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Chimie și Petrochimie (ICECHIM), comentat miercuri, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Laboratorul de testare biocide a fost creat în 2007 și asigura servicii pentru biocide, dezinfectanți și nu numai.

La momentul acela, în 2007, era singurul din România acreditat pentru testarea acestor tipuri de produse. Acum însă, acreditarea i-a expirat și poate face analize, dar în regim neacreditat.

ICECHIM mai precizează că nu face analize pe probe nesigilate și neetichetate, iar durata unui studiu este de trei luni.

Referitor la probele transmise de Hexi Pharma, ICECHIM a precizat că firma le-a trimis 18 probe neetichetate și susține că nu le-a răspuns că nu le analizează probele.

Ne-a mințit Guvernul cu testele dezinfectanților diluați? ICECHIM ar fi refuzat să facă analizele Hexi, ca să nu-și păteze imaginea

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit duminică seară într-un accident rutier în judeţul Ilfov. Condrea se afla într-o maşină ce avea sigla firmei pe care o conducea. Medicii sosiți la fața locului nu au mai putut salva viaţa şoferului. Anchetatorii nu exclud varianta ca patronul Hexi Pharma să se fi sinucis, deoarece la faţa locului nu s-au găsit urme de frânare.

Ne-a mințit Guvernul cu testele dezinfectanților diluați? ICECHIM ar fi refuzat să facă analizele Hexi, ca să nu-și păteze imaginea

Cazul Hexi - primele NECONCORDANȚE: Poliția a declarat o vârstă diferită a șoferului mort față de vârsta lui Condrea

Citiți și: Mașina lui Dan Condrea a fost ridicată în timp record de polițiști. Jurnaliștii, împiedicați să se apropie de locul tragediei

Primele imagini de la locul accidentului lui Dan Condrea

 

 

×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close