Antena 3 CNN Actualitate Povestea nespusă de la Colegiul ”Tudor Vianu”. ”Când am auzit aberaţiile care se spun în presă, am început să plâng”

Povestea nespusă de la Colegiul ”Tudor Vianu”. ”Când am auzit aberaţiile care se spun în presă, am început să plâng”

Povestea nespusă de la Colegiul ”Tudor Vianu”. ”Când am auzit aberaţiile care se spun în presă, am început să plâng”
06 Feb 2016   •   21:52

Elevii de la Colegiul de Informatică Tudor Vianu desfiinţează presupusul abuz comis de profesorul de matematică Severius Moldoveanu, acuzat de un coleg de breaslă că şi-ar fi umilit elevii la clasă. Martorii la incident au povestit, pentru „Adevărul”, ce s-a întâmplat de fapt la ora la care profesorul ar fi pus un elev să se târască în genunchi. „Când am auzit aberaţiile care se spun în presă, am început să plâng”, a mărturisit o elevă.

„Era ora de matematică, iar profesorul Severius Moldoveanu, care a fost şi director al instituţiei de învăţământ, ne-a adus tezele. Unii dintre noi au luat note mari, inclusiv zece, alţii au luat şi note mici. Printre ei s-a numărat şi Marcus, băiatul despre care s-a spus că a fost umilit de profesor pentru un punct în plus la teză.”, povesteşte una dintre elevele clasei a X-a. „Gluma a fost iniţiată de cealaltă clasă, pentru că suntem două clase de a X-a, unde un elev l-a întrebat pe profesor dacă îi dă un punct în plus dacă se târăşte în genunchi. Evident, răspunsul a fost că nu. Gluma a fost transmisă şi la clasa noastră. Când a venit în clasă, noi i-am sugerat lui Marcus, care era nemulţumit de nota 5, să îngenuncheze pentru un punct. Şi a făcut-o. Toată clasa a ştiut că e o glumă, şi noi, şi domnul profesor”, a continuat tânăra pentru „Adevărul”.

Ca urmare 5-ul pe care l-a obţinut Marcus în urma testării a fost trecut în catalog fără a fi modificat. Un metru între bancă şi catedră Tânăra a explicat că elevul care stătea în prima bancă a avut de parcurs o distanţă de cel mult un metru până la catedră. „Nici nu a apucat să îl oprească pentru că a ajuns imediat la catedră. Şi profesorul a fost surprins, i-a zis că aşa ceva nu se face. Noi am râs, pentru că a fost o glumă bună, şi nu ne-a surprins foarte tare pentru că acestui coleg îi place să atragă atenţia”, a mai povestit eleva de la Vianu.

Citeste mai multe AICI

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close