Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea: Există cineva care împiedică DNA?

Liviu Dragnea: Există cineva care împiedică DNA?

Liviu Dragnea: Există cineva care împiedică DNA?
26 Iun 2016   •   22:28

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că instituţiile din Justiţie nu sunt împiedicate de nimeni să funcţioneze şi că informaţiile din dosare nu trebuie date în spaţiul public de niciuna din părţile vizate. 

"Există cineva care împiedică DNA? Sau vreun procuror, Parchetul General, DIICOT? Este cineva? Tot aud - de a sprijini lupta anticorupţie. Dar este cineva care s-a opus? (...) Declaraţii fac şi procurorii şi interviuri şi n-au voie să facă. Apar informaţii din dosar. Ori nu vorbeşte nimeni, nici dintr-o parte, nici din alta, ori vorbeşte toată lumea, pentru că totuşi e o ţară liberă. O vorbă nu poate împiedica (o instituţie să funcţioneze - n.r.). Cineva în mod concret a pus piedică acestor instituţii? Din câte ştiu eu, nu! Ba dimpotrivă suntem foarte mulţi care atunci când a fost cazul am pus umărul ca aceste instituţii să fie sprijinite", a afirmat duminică Dragnea.

El a spus că este curios când oficiali români "îşi vor da cu părerea" despre ce trebuie să facă justiţia din alte state. 

"Eu sunt foarte curios când preşedintele României o să meargă prin ţări, prin UE, şi o să aibă astfel de declaraţii, să-şi dea cu părerea despre procurorii de acolo, despre ceea ce trebuie să facă procurorii de acolo, sau când ambasadorul George Maior o să îşi dea cu părerea despre ce trebuie să facă Curtea Supremă din Statele Unite. Sunt curios când o să fie şi această reciprocitate, pentru că, dacă tot se vorbeşte de un proiect de ţară, tot vorbim ca România să aibă un rol important, să aibă ceea ce merită, adică o poziţie respectată, nu poate să îţi placă să primeşti astfel de declaraţii. Ori nu le mai primeşti şi nu le mai accepţi, dacă nu, faci şi tu", a susţinut Dragnea. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea DNA justitie
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close