Antena 3 CNN Actualitate O femeie, amendată pentru protestele față de corupția din sistemul sanitar

O femeie, amendată pentru protestele față de corupția din sistemul sanitar

O femeie, amendată pentru protestele față de corupția din sistemul sanitar
Sursa foto: Foto: Facebook
08 Iun 2016   •   16:48

Câteva sute de oameni au protestat la începutul lunii mai față de corupția din sistemul sanitar și au comemorat victimele ucise de bacterii, în spitale.

Carmen Uscatu, cea care a creat pe Facebook evenimentul care anunța manifestația, a primit două amenzi care însumează 3.500 de lei. Carmen Uscatu, președintele Asociatiei "Daruieste viață", a primit o amenda de 1.000 de lei și o alta de 2.500 de lei.

În direct la Antena 3, Carmen Uscatu a declarat că va contesta amenzile. „Vom contesta în instanță aceste procese verbale cu amenzile pentru că se atentează la dreptul de exprimare. A fost o comemoarea organizată pentru oamenii din Colectiv, pentru tinerii din Colectiv și pentru toți cei care au murit în spitale de-a lungul timpului din cauza infecțiilor nosocomiale”, s spus Carmen Uscatu.

In procesele verbale postate de aceasta pe Facebook se arata ca amenda de 1.000 de lei vizeaza manifestantia din 6 mai si a fost acordata pentru ca "a organizat o adunare publica nedeclarata si neinregistrata, pentru exprimarea unor opinii referitoare la situatia din spitalele din Romania, iar, pe timpul desfasurarii acesteia, a condus activitatile participantilor, dirijand actiunile si scandarile acestora. De asemenea, pe toata durata desfasurarii a transmis celorlalti participanti mesaje de organizare a unor noi adunari publice, in zilele urmatoare".

In ceea ce priveste amenda de 2.500 de lei, aceasta a fost acordata pentru ca Uscatu "a organizat o adunare publica nedeclarata si neinregistrata, pentru exprimarea unor opinii referitoare la situatia din spitalele din Romania, iar, pe timpul desfasurarii acesteia a condus activitatile participantilor, dirijand actiunile si scandarile acestora. De asemenea, pe toata durata desfasurarii, a lansat invitatii pentru alte actiuni derulate in acelasi scop".

×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close